Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Να καεί

Κάθε που η γεσεε αποφασίζει να καλέσει σε διαμαρτυρία, ευτυχώς όχι και τόσο συχνά, κατά χιλιάδες οι αθηναίοι, το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα έλληνα δηλαδή, συγκεντρώνονται στην κεντρική τους πλατεία και με μια φωνή, ή μάλλον με χιλιάδες διαφορετικές φωνές, φωνάζουν «να καεί το μπουρδέλο η βουλή». Το μείγμα αυτό του κόσμου είναι σίγουρα εκρηκτικό - θυμίζει χωματερή που ή απλά θα συνεχίσει να βρωμάει και να ζέχνει ή μια ωραία φωτιά θα κάψει τα πάντα, και αυτούς πρώτους πρώτους.


Ανάμεσά τους είναι πιθανά κάποιοι που το εννοούν (το σύνθημα που λένε): να τελειώνουμε με τον κοινοβουλευτισμό, να δούμε επιτέλους μια δικτατορία που θα βάλει τα πράγματα σε τάξη, οικογένεια και ασφάλεια. Τους κατανοούμε: γι αυτούς η ελευθερία δεν αποτέλεσε ποτέ ιδανικό, όπως ας πούμε ο μισθός και η σύνταξη, το αμάξι, η γκλαμουριά και η καριέρα – δεν ξέρουν τι θα πει να σου λείπει γιατί δεν έτυχε ποτέ να το χρησιμοποιήσουν, καθώς δεν είχαν ποτέ τίποτα να πουν, τίποτα να κάνουν – όχι τίποτα που θα προκαλούσε κάποιον άλλο, αλλά τίποτα απολύτως.


Άλλοι το φωνάζουν επειδή φωνάζεται από τους διπλανούς τους - αυτοί δεν το εννοούν απαραίτητα αλλά το φωνάζουν και οπότε δεν θα εξαιρεθούν.


Κάποιοι το φωνάζουν μόνο και μόνο για να εκτονώσουν την αγανάκτησή τους από την απώλεια κάποιων από τα προνόμια που τους είχαν δοθεί τα τελευταία χρόνια αφού και επειδή τα είχαν στερήσει από κάποιους άλλους: μετανάστες, τριτοκοσμικούς, φτωχούς έλληνες, ομοφυλόφιλους – κάνουν ότι δεν το ήξεραν, μην τους πιστεύετε.


Άλλοι, για λόγους αισθητικής και μόνο φωνάζουν οτιδήποτε έχει λέξεις που ως εικόνες θα αποτελούσαν «αυστηρά ακατάλληλο για ανηλίκους» τηλεοπτικό υλικό όπως, φωτιά, κρεμάλες, αίμα, πόλεμο, θάνατο, γαμήσι, πούστηδες, πουτάνες κτλ.


Μέσα σε αυτούς και διάφοροι αμόρφωτοι αριστεροί που “εκτιμούν αλματώδη συνειδητοποίηση του κόσμου, τόσο που μυρίζει επανάσταση”, μη γνωρίζοντας τις δεξιές καταβολές του εν λόγω συνθήματος, και μη μπαίνοντας καν στη θέση να ανακαλέσουν την εικόνα της πιο διάσημης βουλής που πράγματι κάηκε στο Βερολίνο το 1936, από φωτιά που έβαλε ο εθνικοσοσιαλισμός και που αμέσως μετά επεκτάθηκε στην υπόλοιπη ευρώπη.


Τέλος, κάποιοι άλλοι που επίσης το εννοούν, ζουν στις προβολές τους από ιστορίες όπως ο ισπανικός εμφύλιος, ελπίζοντας πως αν γίνει το πρώτο βήμα και καεί η βουλή, θα ξυπνήσουν και οι σύντροφοι από τους τάφους τους για να τους πούνε τι να κάνουνε μετά και προς τα που να τρέξουν.


Είναι τρομακτικά χιλιάδες όσοι φωνάζουν να καεί το μπουρδέλο η βουλή, τόσοι που δε φτάνουν οι μικρές κατάρες. Πως θα σας φαινόταν να γινόταν σεισμός 12 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ ανοιχτά της Ελευσίνας διάρκειας πέντε ολόκληρων λεπτών που θα ισοπέδωνε εργατικές και άλλες κατοικίες και θα προκαλούσε ένα τσουνάμι 14 μέτρων που θα έσκαγε στα διυλιστήρια του Ασπρόπυργου και θα προκαλούσε με τη σειρά του αλυσιδωτές εκρήξεις, τοξικό νέφος και τεράστια διαρροή αργού πετρελαίου σε όλη την περιοχή; Ωραία ιδέα; Και πρωτότυπη...


Και κάτι ακόμα, να βγάλετε τα μπουρδέλα από το σκατόστομά σας. Όχι τίποτα άλλο, αλλά σας έχω ικανούς να κάψετε τελικά κανένα μπουρδέλο σε καμιά γειτονιά, έτσι για να πείτε οτι τα καταφέρατε.


κατέβασε λόλο το τεύχος εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου