Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Γράμματα προς την πυθία

Ερώτηση
Αγαπητή μου πυθία είμαι άνεργος αρκετό καιρό τώρα και δυσκολεύομαι πολύ να βρω δουλειά. Τι να κάνω;

Απάντηση
Καλέ με 30% ανεργία που να βρεις δουλειά, πας καλά; Κι εγώ τι θες να σου πω; Κάνε ότι κάνω κι εγώ, ελεύθερους συνειρμούς. 
Το ψάξιμο εργασίας και το ψάξιμο γκόμενου μοιάζουν πολύ. Γιατί όταν φεύγεις από έναν γκόμενο, δεν είναι ότι αράζεις και απολαμβάνεις τη ζωή χωρίς γκόμενο, χωρίς δράματα, χωρίς κάποιον να καταλαμβάνει το μισό κρεβάτι, να ροχαλίζει, να ζητάει, να γκρινιάζει, να θέλει, να μιλάει, να μη γαμάει αρκετά, εσένα τουλάχιστον, κι όλα αυτά που θα έπρεπε να κάνουν τη ζωή χωρίς γκόμενο μια ευχάριστη περίοδο, αλλά ψάχνεις συνεχώς γκόμενο κι άρα τρως τον ζόφο του να σε απορρίπτουν και να απορρίπτεις, να σου ξινίζουν και να τους βρομάς, να νομίζεις ότι δε θα βρεις ποτέ, ότι μαλακία έκανες που έφυγες από τον προηγούμενο μια χαρά ήταν, ότι αν έβρισκες όλα θα ήταν καλύτερα ακόμα κι η ελληνική οικονομία, κι έτσι στο μεσοδιάστημα από τον ένα γκόμενο στον άλλο βρίσκεσαι να τρέχεις αγχωμένος από πάρκο σε παραλία κι από εκδήλωση σε πάρτι μπας και τα καταφέρεις, και λες και σ΄όλους τους φίλους σου ότι ψάχνεις γκόμενο να έχουν το νου τους αν ακούσουν τίποτα, και δώστου αγγελίες και ραντεβού και δοκιμαστικά σεξ, και περιόδους προσαρμογής μπας και, κι όταν τελικά τα καταφέρεις αναπολείς την περίοδο που δεν είχες γκόμενο και ήσουν ελεύθερο πουλί και μαλακίες. Εγώ προσπαθώ να γίνω συναισθηματίας, εκ του εισοδηματίας, που ούτε έχεις γκόμενο ούτε ψάχνεις γιατί δεν χρειάζεται κιόλας. Δυσκολεύομαι, δεν μπορώ να πω.


Ερώτηση
Πυθία μου αφού όταν κάθε φορά που κάνουμε ζευγαροσχέση καταλήγουμε να χωρίζουμε από τεράστια βαρεμάρα και μιζέρια συζυγική, κερατωμένοι τουλάχιστον μία φορά, με άπειρες ανεκπλήρωτες φαντασιώσεις με όλους τους άλλους που κυκλοφορούν, κι όλα τα άλλα μη στα λέω, τα ξέρεις. Γιατί να μην κάνουμε σχέση με περισσότερους από έναν κι έτσι να τα γλιτώνουμε αυτά; 

Απάντηση
Γιατί φτωχούλα μου οι ζευγαροσχέσεις ακολουθούν κι αυτές την αρχή από το Ξυράφι του Όκαμ (google it). Είναι με λίγα λόγια θέμα οικονομίας. Σκέψου πως αν κάναμε σχέση με περισσότερους από έναν τότε θα είχαμε την ίδια στιγμή περισσότερους από έναν να χωρίσουμε, να μισήσουμε, να μη μιλάμε, να αλλάξουμε στέκια και κοινές παρέες, να κρυβόμαστε μη τυχών τους συναντήσουμε στην πόλη με τους νυν τους, να υπολογίζουμε με πόσους τα έφτιαξε καθένας από τους πρώην μας μέχρι να μη μας απασχολεί πια, κι άλλα τέτοια να μη στα λέω, τα ξέρεις. Με άγχωσες βραδιάτικα. 
Ερώτηση
Πυθία μου πως γίνεται οι στρέιτ άντρες ενώ είναι τόσο ξενέρωτοι, τόσο ηλίθιοι και στην πραγματικότητα λιγότεροι από μας να κατάφεραν να φτιάξουν τη μεγαλύτερη και μακροβιότερη αυτοκρατορία στη Γη;
Απάντηση
Μία είναι η απάντηση: επειδή τους αφήσαμε. 
Πάντως ξέρεις τι είναι βρήκα πρόσφατα πολύ ενδιαφέρον με τους στρέιτ? Τίποτα. 


Ερώτηση
Τι είναι ακροφοβία; 

Απάντηση
Ακροφοβία είναι όταν εκεί που αράζεις στην παραλία, κάποιος ανοίγει το παρεό του και εμφανίζεται ένα τόσο τεράστιο μόριο (μόριο; sic!), που συνήθως προκαλεί αποστροφή του βλέμματος, άγχος, ζάλη, ναυτία, απώλεια όρεξης και τάσεις για εμετό ή άμεση κατάποση, ανάλογα. Επίσης ως ακρο-φοβία χαρακτηρίζεται η (κομπλεξική) αντανακλαστική αντίδραση υποτίμησης του φέροντος τον τεράστιο πούτσο (π.χ., ότι βρομάει ο στόμας του, ή ότι μυρίζουν τα πόδια του), είτε πιο συχνά της νοημοσύνης του, είτε υποτίμηση του ίδιου του πούτσου με εκφράσεις όπως: “σιγά, δεν είναι και τόσο μεγάλη, έτσι σου φαίνεται”, ή “αυτές οι πούτσες δεν λειτουργούν και πολύ καλά, μη νομίζεις”.


Ερώτηση
Πυθία έχω βαρεθεί τα πάντα, θέλω παιδί.

Απάντηση
Κι εγώ έχω βαρεθεί τις μαλακίες σας, αλλά βλέπεις, απαντάω, δεν γεννάω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου